Liderii locali își pot înregistra orașul la concursul Capitala Tineretului 2019. Câștigătorul poate obține un grant de 1 milion de lei

media_149511262103568800

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță prelungirea concursul de selectare a Capitalei Tineretului 2019, până la data de 12 octombrie 2018. La concurs se pot înscrie autoritățile administrației publice locale de nivelul I din Republica Moldova, care prezintă un program ambiţios pentru implicarea și dezvoltarea tinerilor.

Excepție fac localitățile din mun. Chișinău și cele ce au deținut statutul de „Capitală a Tineretului” la ultimele 3 ediții (2016 – or. Ialoveni, 2017 – s. Varnița, 2018 – mun. Cahul).

 Dosarul depus va conține în mod obligatoriu:

#Formularul de înscriere;

#Declarația scrisă de susținere financiară din partea autorității administrației publice locale pentru implementarea acțiunilor;

#Acorduri de parteneriat;

#Actul prin care este desemnat coordonatorul local de Program.

Învingătorul concursului va beneficia de un suport financiar din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în valoare de până la 1 milion lei, în funcție de calitatea și relevanța activităților de tineret preconizate.

 Dosarul poate fi depus pe suport de hârtie la sediul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Piața Marii Adunări Naționale 1, etajul 3, biroul 335 sau în format electronic la adresa de email: [email protected].

 Programul ,,Capitala Tineretului” reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţii internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale. Misiunea Programului constă în crearea oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente