Persoanele cu dizabilități se vor putea adresa la Comitetul ONU în cazul în care li se vor încălca drepturilor

28 septembrie 2018, ora 08:53

Documentul arată că la nivel internațional angajamentul Republicii Moldova este de a contribui în continuare la protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.

Odată cu semnarea protocolului, statele părți se obligă să recunoască competenţa Comitetului pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Aceștia vor primi şi analiza plângerile cetățenilor, care pretind că sunt victime ale încălcărilor prevederilor Convenţiei.

Convenția privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi a fost adoptată la data de 13 decembrie 2006, fiind semnată de Republica Moldova la 30 martie 2007.

Parte la Convenție sunt toate statele membre ale UE și alte 120 de țări ale lumii. Statele parte sunt obligate să asigure respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv în ce privește accesul la educație, ocuparea forței de muncă, transport, infrastructură și dreptul de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram