(video) Tineri, dar homofobi. Declarațiile unioniștilor din Moldova referitor la referendumul din România

63787
Foto: ipn.md

Asociațiile unioniste îndeamnă românii din Republica Moldova care dețin și cetățenia română să participe la Referendumul național pentru revizuirea Constituției României, din 6 și 7 octombrie, la care alegătorii vor răspunde cu „DA” sau „NU” dacă sunt de acord cu modificarea articolul 48, privind redefinirea definiției familiei.

Vlad Bileţchi, președintele organizației „Unirea-ODIP” a îndemnat oamenii să participe la referendum, căci este un exercițiu democratic. „Eu personal sunt o persoană conservatoare şi susţin familia tradiţională formată dintr-un bărbat şi o femeie. Doar un bărbat şi o femeie pot procrea copii. Și eu sunt creat de către un bărbat şi o femeie şi consider că acest lucru este normal. Eu nu îndemn la violență împotriva minorității sexuale”, a spus Vlad Bileţchi.

Și Pavel Vintilă, prim-vicepreședinte al Mișcării „Noua Dreaptă”, a chemat cetățenii să iasă la referendum. „În mediul online este o luptă de boicotare a referendumului pe motiv că acesta ar fi o discriminare sau că este organizat de PSD. PSD-ul nu are nicio legătură, deoarece au fost strânse peste 3 milioane de semnături şi acesta a fost organizat de Coaliţia pentru Familie”, a remarcat Pavel Vintilă.

Ion Jalbă, reprezentant al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români „A.S.C.O.R.”, a spus că referendumul din 6 și 7 octombrie este un examen de credință și unul de moralitate. „Trei milioane de români au afirmat că sunt pentru ocrotirea familiei. Este timpul să dăm curs normalității”, a afirmat tânărul.

Oleg Chicu, vicepreședinte al Blocului Unităţii Naționale „BUN”, a spus că este importantă participarea la referendum. „Fiecare să voteze cum le dictează conștiința. Dar este important ca orice cetăţean român din Republica Moldova să participe la toate exerciţile democratice organizate”.

În anul 2015, Coaliția pentru Familie a inițiat strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum privind modificarea articolului 48, alin (1) din Constituție, care se referă la familie. În mai 2017, Camera Deputaților, apoi, în septembrie 2018 și Senatul României, au adoptat propunerea legislativă privind referendumul de modificare a Constituției. Inițiativa este contestată de mai multe organizații ce apără drepturile omului motivând că acest referendum va duce la încălcarea normelor internaționale privind drepturile omului și la creșterea discriminarii cu caracter homofob.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente