/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Fără autorizații. Moldova și Turcia au liberalizat regimul pentru transportatorii auto

missing
27 septembrie 2018, ora 15:54

Conform prevederilor Protocolului, transporturile de mărfuri bilaterale, precum și de tranzit vor fi menținute în regimul liberalizat, fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile persoanelor ambelor state”, se spune în comunicatul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Modificarea acordului are drept scop confirmarea procesului de liberalizare a transportului rutier bilateral și de tranzit, precum și dinamizarea și eficientizarea relațiilor de colaborare moldo-turce în acest domeniu.

Menționăm că, în prezent relațiile bilaterale în domeniul transportului rutier internațional de pasageri și mărfuri între Republica Moldova şi Republica Turcia sunt stabilite în baza Acordului interguvernamental, semnat la 3 mai 1994, la Chișinău, care prevede că transportul de mărfuri în regim bilateral, tranzit și în/din țări terțe se efectuează în bază de autorizații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram