20 de localități din R. Moldova vor primi câte 60 mii dolari în cadrul programului USAID Comunitatea Mea

20 de localități din R. Moldova vor primi câte 60 mii de dolari în cadrul programului USAID Comunitatea Mea. Asistența va fi alocată pentru adoptarea instrumentelor inovative menite să eficientizeze activitatea primăriei.

La fel, fiecare comunitate va implementa proiecte de modernizare a infrastructurii locale, care vor duce la îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Localitățile care vor beneficia de suport au fost selectate în luna august.

Primele 20 de comunități partenere ale Programului sunt satele: Costești, r. Ialoveni; Slobozia Dușca, r. Criuleni; Gribova, r. Drochia; Valea Perjei, r. Taraclia; Slobozia Mare, r. Cahul; Borogani, r. Leova; Talmaza și Feștelița, r. Ștefan Vodă; Ursoaia, r. Căușeni. Comunele: Onișcani, r. Călărași; Obreja Veche, r. Fălești; Bilicenii Vechi, r. Sângerei, Ciorești, r. Nisporeni; Tomai, UTA Gagauzia;Lozova, r. Strășeni. Orașele: Ialoveni, Comrat, Strășeni, Cahul și Ungheni.

Programul Comunitatea Mea este un program al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) cu un buget în valoare de 20,5 mln dolari SUA (grant) care are scopul de a susține autoritățile publice locale pentru a asigura o guvernare mai eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.

Programul a fost lansat în luna mai anul curent. Durata implementării este de 5 ani iar beneficiari vor fi peste 100 de localități și peste 100 000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.