12:39:41 29.03.2024
Stiri

Mână LIBERĂ pentru BNM să prelungească ori de câte ori e nevoie perioada de desemnare a unui administrator la băncile din R. Moldova

Economie 27.09.2018 15:00 Vizualizări1429 Autor: Ziarul National
Mână LIBERĂ pentru BNM să prelungească ori de câte ori e nevoie perioada de desemnare a unui administrator la băncile din R. Moldova


Banca Naţională a Moldovei (BNM) va putea prelungi perioada de desemnare a unui administrator temporar la instituțiile bancare din R. Moldova de câte ori va considera că este necesar.

Potrivit modificărilor la Legea privind redresarea și rezoluția băncilor, votate astăzi de Parlament în primă lectură, BNM poate prelungi, în mod excepţional, perioada de desemnare a unui administrator temporar ori de câte ori este nevoie, în cazul în care condiţiile privind desemnarea administratorului temporar continuă să fie îndeplinite. Perioada de desemnare a unui administrator temporar nu trebuie să depăşească un an.

Potrivit autorilor proiectului, în prezent această perioadă poate fi reînnoită, în mod excepţional, în cazul în care condiţiile privind desemnarea administratorului temporar continuă să fie îndeplinite. Totuși, legislația în vigoare nu prevede de câte ori poate fi prelungită perioada de desemnare a unui administrator temporar.

Modificările urmează a fi votate în lectură finală de către Legislativ.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md