Leul moldovenesc este acceptat deja de 150 de sucursale și agenții ale Băncii Transilvania

media_140005566214660600

150 de sucursale și agenții ale Băncii Transilvania acceptă deja operațiunile cu numerar în lei moldovenești, precum: schimbul valutar, retragerile sau depunerile de bani. Sediile BT de la Cluj-Napoca, București, Iași, Suceava, Botoșani și Timișoara sunt primele care oferă acest serviciu în România.

Această conlucrare a BNM cu banca din Transilvania vine întru simplificarea vieții cetățenilor moldoveni ce muncesc, învață sau călătoresc peste Prut și este o premieră pentru moneda națională care trece de granițele Republicii pentru prima dată.

Reamintim că, la solicitarea BNM, cele două mai mari bănci licențiate din România, Banca Comercială Română și Banca Transilvania, cu o cotă cumulativă de circa o treime din piața bancară românească, au anunțat că vor lansa serviciul de schimb valutar lei moldovenești (MDL) contra lei românești (RON) de către persoanele fizice pe teritoriul României, precum și serviciul de transferuri bancare în lei moldovenești de către una dintre acestea.

Serviciul de schimb valutar MDL/RON va fi disponibil începând cu 1 octombrie 2018 la sucursalele și ghișeele din principalele orașe din România. Calendarul lansării și detalii suplimentare referitoare la noile servicii vor fi comunicate în mod separat de cele două bănci. Banca Comercială Română este acționar unic al Băncii Comerciale Române Chișinău S.A., iar Banca Transilvania este acționar majoritar, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), al BC „Victoriabank” S.A.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente