/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Identitatea unui suspect în cazul Skripal a fost confirmată de Ministerul britanic al Apărării

missing
27 septembrie 2018, ora 12:21

“Adevărata identitate a unuia dintre suspecţii din Salisbury s-a dovedit a fi un colonel rus. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care lucreză la acest caz”, a declarat Williamson.

La începutul lunii septembrie, procurorii britanici au acuzat doi cetăţeni ruşi, Alexander Petrov şi Ruslan Boşirov, de atacul neurotoxic comis în luna martie în oraşul Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia.

Adevăratul nume al lui Boşirov este Anatoliy Vladimirovici Chepiga, susţin două surse din domeniul securităţii în Europa, familiare cu ancheta în cazul Skripal.

The Daily Telegraph şi postul BBC au relatat de asemenea că adevăratul nume al lui Boşirov este Chepiga, citând un raport publicat de Bellingcat, un site care conţine ştiri din domeniul Informaţiilor.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani şi fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviţi cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecţi susţin că au vizitat oraşul Salisbury, dar ”în calitate de turişti”.

Mai multe surse susţin că Guvernul britanic cunoaşte adevăratele identităţi ale ambilor suspecţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram