Andrian Candu i-a cerut consilierului prezidențial Maxim Lebedinschi să părăsească sala Parlamentului: „Ne descurcăm și fără dvs”

Președintele Parlamentului i-a cerut consilierului prezidențial Maxim Lebedinschi să părăsească sala plenară a Parlamentului, pe motiv că a încălcat regulamentul Parlamentului. Maxim Lebedinschi s-a implicat într-un schimb de replici dintre deputați pe subiectul expulzării celor șapte profesori turci de la liceul Orizont.

Astfel, Lebedinschi a declarat că în acest caz președintele Igor Dodon nu se face vinovat, menționând că fostul președinte Vladimir Voronin a avut posibilitatea pe parcursul mandatului să le acorde cetățenia R.Moldova profesorilor turci.  De asemenea, Lebedinschi a spus că  liberalii au delegat la Serviciul și Informații și Securitate un vicedirector din partea formațiunii, astfel fiind implicați în expulzarea profesorilor turci.

În acest context, a intervenit președintele Parlamentului care a spus că declarația consilierului Lebedinschi reprezintă atac la persoană, încălcând astfel Regulamentul Parlamentului.

„Dvs. reprezentanți interesele lui Igor Dodon. V-am dat posibilitatea cu drept de replică frumos să lămuriți lucrurile, dar să nu atacați persoanele. De aceea, vă rog frumos, luând în considerare că ați încălcat regulamentul Parlamentului, să părăsiți plenul. O să ne descurcăm și fără Dvs”, a declarat Andrian Candu.

De notat că propunerea Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori de liceul Orizont nu a primit voturile necesare.

Reamintim că la începutul lunii septembrie șapte cetățeni turci care lucrau la liceul Orizont au fost expulzați din R. Moldova, îpe motiv că ar reprezenta un pericol la securitatea națională. Opoziția și societatea civilă au criticat dur operațiunea SIS.

Foto: ntv.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.