/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

„Ne vom descurca și fără dumneavoastră”. Consilierul președintelui, dat afară de Candu de la ședința Parlamentului

missing
27 septembrie 2018, ora 11:53

Consilierul prezidențial a luat cuvânt în cadrul discuțiilor care vizau inițiativa lui Mihai Ghimpu de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori de la rețeaua de licee „Orizont”.

„Eu am să încerc să dau un răspuns general, mulțumesc domnului Bătrâncea pentru cele invocate. Stimați domni deputați, domnule Voronin cu toată stima și respectul față de experiența dvs. la întrebările dvs. cetățenia se acordă atunci când este o cerere, dacă ați spus că persoanele au locuit 30 de ani pe teritoriul R. Moldova, dvs ați avut posibilitatea și dvs. domnul Ghimpu să dați cetățenia. Azilul politic se oferă în cazul în care este o cerere. Cetățenia se cordă strict în limitele legii. Legea este în capul mesei. Dacă cineva a condus cu SIS-ul până în prezent și vrea să aibă pretenții față de Președintele R. Moldova, atunci cei care l-au delegat pe vicedirectorul SIS urmează să vină la această tribună și să dea darea de seamă, anume ei se fac responsabili pentru expulzarea acestor persoane”, a declarat Lebedinschi.

Ulterior, Candu i-a atrasa atenția lui Lebedinschi că cel din urmă se află în Parlament pentru a reprezenta interesele președintelui în subiectele care sunt pe ordinea de zi. „V-am dat posibilitatea cu drept de replică, frumos, să lămuriți lucrurile, dar nu să atacți pe unii sau pe alții. De aceea o s ă vă rugăm frumos să, luând în considerare că ați încălcat regulamentul Parlamentului, vă rugăm să părăsiți ședința Parlamentului. O să ne descurcă și fără dumneavoastră și data viitoare să fiți mai atenți fiindcă avem și noi regulamentul Parlamentului care este lege, dacă nu ați știut. Vă dorim o zi bună”, a spus Candu.

Lebedinschi a părăsit sala plenului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram