Liberalii au chemat-o la audieri în Parlament pe Silvia Radu. Andrian Candu: „Pot să vă dau datele ei de contact”

271246

Fracțiunea Partidului Liberal a cerut audierea în Parlament a ministrei Sănătății, Silvia Radu, cu privire la situația alarmantă a îmbolnăvirii copiilor cu rujeolă. Însă, inițiativa liberalilor nu a fost susținută, ba mai mult, s-a făcut glume pe seama dorinței fracțiunii liberale să o vadă (fără motiv) pe Silvia Radu.

Andrian Candu: „Probabil Partidul Liberal vrea s-o vadă pe Silvia Radu. Pot să vă dau datele ei de contact.

Alina Zotea, PL: „Chiar dacă Silvia Radu a fost numită în funcție de ministră a Sănătății, trebuie să existe persoana care să răspundă în fața copiilor care sunt victime ale epidemiei de rujeolă și în fața părinților îngrijorați. Ieri, într-o familie din satul Copeac, raionul Ceadâr-Lunga, șase minori s-au îmbolnăvit de rujeolă. De aceea, fracțiunea PL solicită de urgență audierea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Familliei, care să ne explice ce măsuri au fost întreprinse pentru stoparea epidemiei de rujeolă, care este situația la zi în ceea ce privește vaccinurile și distribuția acestora în toate spitalele țării.”

Valentina Buliga, PDM, a ținut să precizeze că la Mitropolia Basarabiei și cea a Moldovei și Uniunea Bisericilor Creștin-Ortodoxe Evangheliste nu sunt împotriva vaccinării. „Toți factorii importanți trebuie să întreprindă o serie de acțiuni prin care să dialogheze cu părinții cu privire la importanța vaccinării copiilor.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente