/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

Șeful CNA și Procurorul General vor fi audiați în Parlament în legătură cu furtul miliardului

missing
27 septembrie 2018, ora 11:06

Deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea a cerut audierea celor doi pentru că au trecut deja patru ani după furtul miliardului, iar oamenii nu cunosc unde sunt acești bani. „Conform hotărârii pe care a luat-o guvernarea aceste miliarde fac parte deja din datoria publică și în patru ani deja oamenii trebuie să știe unde sunt acești bani și mai mult oamenii, poporul R. Moldova a plătit Kroll 1 și Kroll2 și astăzi ei nu cunosc adevărații eroi ai acestei fărădelegi mari. Dorim ca să vină Procurorul General și Șeful de la CNA ca să ne spună câți bani s-au recuperat, care este situația și ce perspective sunt”, a declarat Bătrâncea.

Deputatul a mai subliniat că Președintele Parlamentului în discuțiile „cu partenerii săi în SUA și UE deja a declarat că 90% din acești bani sunt identificați. Și facem apel către organele de drept și către D. Candu ca acești bani să fie întorși atunci în bugetul statului și oamenii să știe că real acești bani s-au întors. Deseori se spun cuvinte tari în afara țării, iar când vă întoarceți în țară nu doriți să prezentați informația”, a mai adăugat Bătrâncea.

Și deputatul Ștefan Creangă și-a arătat susținerea față de inițiativa PSRM. „Comisia Economie Buget și Finanțe în ședința din primăvară a aprobat o decizie prin care a solicitat Băncii Naționale să depersonalizeze raportul Kroll și să-l prezinte plenului Parlamentului. Până la momentul actual BNM nu execută decizia comisiei, de aceea propun să fie susținută această inițiativă, să vină să prezinte, să raporteze totuși Parlamentului”, a declarat Creangă.

52 de deputați au susținut propunerea și audierile au fost programate pentru săptămâna viitoare joi, data de 4 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram