02:37:23 19.04.2024
Stiri

Cele mai PERICULOASE leacuri „băbești”. Îți pui sănătatea în pericol

Știri 26.09.2018 19:30 Vizualizări1161 Autor: Ziarul National
Cele mai PERICULOASE leacuri „băbești”. Îți pui sănătatea în pericol Sursa: clickpentrufemei.ro


Leacurile sunt extrem de populare în rândul românilor și o metodă rapidă pentru a scăpa de anumite probleme. Suntem dispuși să încercăm orice, doar pentru a evita o vizită la medic. Însă întotdeauna trebuie să facem o cercetare amănunțită înainte de a încerca un remediu acasă. Unele nici măcar nu funcționează, în timp ce altele ne pun sănătatea în pericol.

Iată o listă cu cele mai populare leacuri băbești, la care ar trebui să ai grijă.

Ulei pentru arsuri

Te-ai ars și te grăbești să pui ulei sau unt pe rană. Mai gândește-te! S-ar putea ca asta să-ți facă mai mult rău. Specialiștii susțin că o soluție mai bună este să folosești apă rece. Uleiul va încetini procesul de răcire a zonei afectate.

Pastă de dinți pentru a trata acneea

Bicarbonatul de sodiu din pasta de dinți usucă acneea, de aceea, la prima vedere, pare o opțiune bună. Doar că celelalte ingrediente din pasta de dinți ți-ar putea irita pielea, în special buzele. Alcoolul, mentolul și peroxidul de hidrogen, ingredientele ce se găsesc în toate pastele de dinți, pot produce iritații destul de serioase.

Gargara

Gargara cu apă și sare este considerată una dintre cele mai simple și eficiente metode de combatere a virozelor specifice sezonului rece, alături de cea cu apă de gură. Însă s-ar putea să nu fie foarte eficientă. Doctorii susțin că cel mai bun remediu este să te odihnești, iar atunci când ai gâtul inflamat, să consumi lichide călduțe.

Lumânarea pentru eliminarea dopurilor de ceară

Metoda tradițională de a elimina dopurile de ceară din urechi cu o lumânare este mai periculoasă decât ai crede, susțin medicii. Numeroase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și s-au ales cu arsuri grave după ce au încercat această metodă acasă. O vizită la medicul orelist de scapă rapid de această problemă.

Tăierea negilor

Oamenii obișnuiesc să își taie negii acasă, neglijând faptul că s-ar putea alege cu o infecție serioasă. Există numeroase remedii mai sigure și mai simple pentru a-i înlătura.

Sursă: brightside.me


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md