/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

„Fine Wine Guide 2018 — 50 de vinuri bune moldovenești”. La Chișinău a fost lansat un ghid al vinurilor bune

missing
26 septembrie 2018, ora 17:13

Fine Wine Guide reprezintă o selecție non-erarhică de vinuri. Sunt peste 20 de crame reprezentate în această selecție, cu vinuri seci, spumante, ice-wine, albe, roze, roșii, etc.

„Ne-am dorit un îndrumător pentru consumatori, care să ofere o imagine asupra Vinului Moldovei, prin prisma unui număr limitat de vinuri. Am optat pentru o diversitate de vinuri, din diferiți ani, de la cât mai multe crame, de diferite tipuri, de diferite prețuri, etc.”, a declarat Andrei Cibotaru, co-autorul Fine Wine Guide.

„Vinurile au fost repartizate pe trei categorii de preț aproximate, astfel ca fiecare doritor să-și găsească un vin bun pe buzunarul său. O vinărie a putut fi reprezentată de cel mult 3 vinuri în acest ghid, inclusiv s-a ținut cont de disponibilitatea produselor în retail”, a adăugat Victor Bunescu, co-autorul Fine Wine Guide.

Fine Wine Guide 2018 va fi prezentat publicului larg, pe 6-7 octombrie 2018, în Piața Marii Adunări Naționale, la Ziua Națională a Vinului.

Ghidul a fost editat într-un tiraj de 3 000 de exemplare, urmând să fie distribuit în HORECA și la evenimente dedicate vinului. De asemenea, circa 500 de exemplare vor fi distribuite în România. Selecția de vinuri a fost făcută de Andrei Cibotaru și Victor Bunescu, fiind consultată cu experți de la Oficiul Național al Viei și Vinului, precum și cu un somelier din străinătate.

Fine Wine Guide a fost editat în limba română, urmând să fie tradus și tipărit în versiunea engleză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram