Amnesty Internațional: „La ora actuală se vehiculează că ar urma să fie expulzate încă 48 de persoane de naționalitate turcă din Moldova”

reținere-conducere-orizont-840×420

Într-un scurt inverviu pentru portalul Balkan Insight, directoarea Amnesty International Moldova (AIM), Cristina Pereteatcu, a declarat că nu mai puțin de 48 de rezidenți turci de pe teritoriul R. Moldova ar putea fi expuși la o operațiune similară de expulzare/deportare în condiții ilegale în Turcia. Recent, AIM a cerut autorităților să expună public audierile pe care le-au făcut în Comisia pentru securitate națională din Parlament, pe motiv că acestea sunt de interes public.

„Vreau să vă spun că la ora actuală se vehiculează că ar urma să fie expulzați/deportați/sau nici nu știu cum să numesc acest lucru, încă 48 de persoane din R. Moldova. Acestea ar fi persoanele aflate pe „o listă neagră” care nu sunt numai de la liceul Orizont, dar desfășoară și alte activități în R. Moldova, precum oameni de afaceri. Dar toți de naționalitate turcă și care nu sunt plăcuți regimului Erdogan.

Lista va fi mai lungă. Pentru noi este deja prea complicat că verificăm cum se va întâmpla și cine sunt ei mai exact. Dacă ar fi să compar cu alte încălcări care au avut loc în Republica Moldova, aceasta a stârnit mari semne de întrebare. Foarte mulți oameni și-au manifestat simpatia în legătură cu acest caz.

Partea proastă este că guvernarea a creat un precedent foarte periculos. Din moment ce ai creat un precedent, ai văzut care este reacția, dar în același timp ai văzut că se poate, din păcate există o teamă că astfel de abuzuri pot fi aplicate și cetățenilor R. Moldova”, a declarat directoarea Amnesty International Moldova (AIM), Cristina Pereteatcu.

Citiți interviul întreg pe site-ul Anticorupție.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente