/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Răspunde în locul nașului. Ce spune Candu despre vilele din străinătate care i-ar aparține lui Vlad Plahotniuc

missing
26 septembrie 2018, ora 15:52

Fiecare dintre noi declară proprietățile pe care le are, în momentul în care dumnealui nu a făcut astfel de declarații, înseamnă că aceste proprietăți nu-i aparțin”, a declarat Candu

Amintim că, potrivit RISE o casă ar fi amplasată în suburbia orașului elvețian Geneva, chiar pe malul Lacului Leman. Potrivit datelor din registrul cadastral al Elveției, casa are o suprafață de circa 450 de metri pătrați, iar terenul – peste cinci mii de metri pătrați, inclusiv o porțiune de lac.

O altă vilă de patru milioane de euro, s-ar fi afla pe malul unui lac, pe strada Avenue du Vion, în orașul Sciez. Vila se află într-un cartier rezidențial îngrădit, cu pază la intrare. Casa a fi fost cumpărată de familia lui Vladimir Plahotniuc încă în 2008, însă nu a fost indicată niciodată în declarațiile sale de avere. Din 2008 și până în 2011 a figurat direct pe numele lui Vladimir Plahotniuc și al Oxanei Childescu, soția acestuia. În iulie 2011, vila a fost trecută în proprietatea Sigmateli Ltd, o firmă înregistrată în Cipru. Deși oficial proprietarul s-a schimbat, numele Childescu apare în continuare pe cutia poștală, alături de compania cipriotă.

Democratul ar mai deține și o cabană în sătucul montan Les Houches. Potrivit Rise ea ar fi amplasată la distanțe aproape egale de cele două vile de pe malul Lacului Leman. Pe lângă proprietățile din Franța, firma cipriotă Sigmateli figurează în acte și proprietara unei vile din România, despre care RISE a relatat încă în noiembrie 2016. Casa se află în Pipera, o zonă rezidențială din nordul Bucureștiului, și are în total aproape 300 de metri pătrați. Înainte ca Vladimir Plahotniuc să se implice direct în politică, vila a fost înscrisă pe numele lui.

Precizăm că Plahotniuc nu a venit cu un răspuns privind investigația dată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram