Agenți economici propun inițierea unui parteneriat public-privat pentru reabilitarea străzii Industriale din capitală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi starea tehnică a străzii Industriale din sectorul Ciocana, unde a avut o întâlnire și cu agenții economici din zonă, care doresc inițierea unui parteneriat de colaborare cu Primăria Chișinău, în vederea reabilitării unui tronson de drum de pe această stradă.

Ruslan Codreanu a constatat că pe mai multe porțiuni învelișul asfaltic de pe strada Industrială este deteriorat, iar reabilitarea acestuia ar facilita accesul mașinilor de mare tonaj la întreprinderile din zonă. „Unii agenții economici au solicitat ca să le permitem să contribuie financiar la reabilitarea a circa 200 de metri de stradă, iar municipalitatea salută această inițiativă”, a conchis primarul general interimar al capitalei.

În același context, Ruslan Codreanu a solicitat Direcției generale transport public și căi de comunicație realizarea în termeni restrânși a unei schițe de proiect și a unui deviz de cheltuieli în vederea evaluării costurilor, dar și a termenelor de reabilitare a tronsonului de drum de pe str. Industrială. De asemenea, primarul interimar a menționat că municipalitatea va contribui în cadrul acestui parteneriat cu amenajarea unei zonei de staționare pentru mașinile de mare tonaj, pe sectorul de drum, care urmează a fi reabilitat.

De menţionat că în cadrul programului municipal de reabilitare a drumurilor, un alt tronson deteriorat de pe strada Industrială, cu acces din strada Transnistriei urmează a fi reabilitat capital.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...