(video) Ferma din Danemarca unde vacile sunt mulse de roboți. Doi oameni au grijă de 200 de bovine

muls

Doi oameni și niște roboți au grijă de peste 200 de bovine. Se întâmplă în Danemarca, la ferma lui Hans Thysen, din regiunea Tonder (sud vestul țării). Ferma a fost fondată în anul 2010 și este complet automată. De la curățarea grajdurilor, la hrănirea animalelor și chiar și la muls.

Stăpânul ne spune că a investit în aparatajul de muls automat aproape un milion de coroane daneze, ceea ce ar însemna ceva mai mult de 130 de mii de euro. În total, are 3 dispozitive automate de muls.

Mai multe despre cum sunt mulse vacile de roboți, dar și cum sunt hrănite automat puteți vedea în imaginile video de mai jos:

Un detaliu important este că fiecare bovină are „pașaportul ei”. Toată informația este stocată în baza proprie de date, începând de la cantitatea de lapte produsă, și terminând cu informațiile despre data când a fost colectată ultima „recoltare a laptelui”.

Ferma produce în medie, în jur de 6000 de litri de lapte. Acesta care este transmis la un centru, de unde este produs sub un brand de lactate. Este o practică comună pentru Danemarca, să fie mai mulți fermieri sub același brand.

Totuși, potrivit lui Hans Thysen, astfel de ferme ca ale acestuia se consideră de dimensiuni medii în Danemarca. El, ca și mulți alți fermieri locali sunt afectați din ce în ce mai mult de industrializarea acestei ramure sub umbrela unor mari corporații ce acționează în domeniu.

Vizita a fost făcută în cadrul proiectului „Colaborarea nordică în Moldova”, unde se studiază limbile nordice prin intermediul limbii engleze.

Cursurile se desfășoară pentru limbile daneză, finlandeză, norvegiană și suedeză. În cadrul studierii limbii nordice, cursantul are și ore de istorie, geografie și cultura țărilor nordice.

Informații suplimentare despre cum te poți înscrie la un astfel de curs poți afla la

# adresa de e-mail: [email protected];
# telefon: 079106070, 079553575.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente