/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Transportul de mărfuri, mai mare în acest an

26 septembrie 2018, ora 11:27

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, de la începutul anului, au fost transportate peste 11 milioane tone de mărfuri.
Cel mai des, moldovenii preferă să utilizeze autovehiculele, din ianuarie, transportul rutier ducând peste 8 milioane de produse.

Și cantitatea de mărfuri dusă cu trenul a crescut în primele opt luni ale acestui an. În vagoane, moldovenii au încărcat, cel mai des, materiale de construcție, cereale și produse de panificație, metale și produse petroliere.

În schimb, autobuzele și microbuzele au transportat cu 1,9 procente mai puțini pasageri decât în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă 64,5 milioane de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram