03:57:11 20.04.2024
Stiri

Cazuri noi de RUJEOLĂ în această lună: Oamenii sunt îndemnați să meargă imediat la medicul de familie, în cazul primelor semne de îmbolnăvire

Social 26.09.2018 10:00 Vizualizări1019 Autor: Ziarul National
Cazuri noi de RUJEOLĂ în această lună: Oamenii sunt îndemnați să meargă imediat la medicul de familie, în cazul primelor semne de îmbolnăvire
Poză simbol


R. Moldova menține Codul portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei, întrucât pe teritoriul republicii sunt înregistrate în continuare noi cazuri de îmbolnăviri.

Datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale arat că, de la începutul anului curent și până la 24 septembrie, au fost înregistrate 293 de cazuri confirmate de rujeolă.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în luna august - 239, iar în luna septembrie au fost notate alte 17 cazuri de rujeolă.

Ultima îmbolnăvire cu rujeolă a fost înregistrată în satul Copceac, raionul Ceadâr-Lunga, pe 23 septembrie. În acest focar au fost înregistrate în total șase cazuri de îmbolnăvire. Primul caz de boală s-a înregistrat la un copil de 10 ani, iar ulterior s-au îmbolnăvit pe rând alți patru frați de-ai săi cu vârste de la 2 la 9 ani.

Toți copiii au fost spitalizați în Secția de boli infecțioase a Spitalului raional din Ceadâr-Lunga.

Specialiștii spun că micuții s-au îmbolnăvit de la un alt copil care fusese în Germania timp de două luni. Toți copiii bolnavi nu sunt vaccinați și nu frecventează instituțiile de învățământ.

În acest context, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă și solicită tuturor părinților care observă semne de boală la copii (febră, erupții cutanate - n.r. )să se adreseze imediat la medicul de familie. Rujeola este o boală periculoasă și contagioasă, un bolnav poate infecta 18 persoane.

Vaccinarea este unica și cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu rujeolă și îndeamnă populația să se vaccineze pentru a fi protejată de bolile transmisibile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md