(VIDEO) Dodon, despre preluarea „pe cinci minute” a atribuțiilor sale de către Candu: Cred că și-a înțeles utilitatea sa politică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Transformă-ți neajunsurile în avantaje”! Aceasta probabil s-a gândit președintele Igor Dodon după ce, în mai puțin de doi ani, a fost suspendat temporar din funcție de patru ori. Astfel, acesta crede că „domnul Candu, cel care pe parcursul ultimului an și jumătate a fost de câteva ori președinte interimar pentru 5 minute, și-a înțeles utilitatea sa politică”. Cel puțin, un asemenea gând șeful statului l-a vociferat în cadrul unei emisiuni televizate la un post apropiat de televiziune.

„Aș vrea să-i răspund prin propriile sale cuvinte: așa ceva nu putea să se întâmple într-o țară europeană. Doar în Republica Moldova este cu putință ca un partid care a acumulat în alegeri 17% din voturi să controleze o majoritate parlamentară, iar președintele Parlamentului, ales de o coaliție neclară din câțiva deputați, să preia atribuțiile unui președinte ales de peste 800 de mii de cetățeni”, a continuat Igor Dodon, cu referire la o afirmație anterioară a președintelui Parlamentului.

Referindu-se la declarația lui Candu precum că Moldova, probabil, nu ar avea nevoie de președinte, președintele Dodon a calificat-o ca fiind „mai mult decât stranie”. „Așa spuneau unioniștii care, la 7 aprilie 2009, au incendiat, la Chișinău, clădirile Președinției și a Parlamentului, declarând că toate acestea le au la București. Totuși, tentativele de a substitui președintele țării nu vor dura mult. În curând, vor avea loc alegerile parlamentare și atunci acești oameni vor fi înlăturați pentru perioade mult mai îndelungate”, a conchis Igor Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...