Persoanele care vor trimite gratuit altor entități tichetele de masă riscă amendă usturătoare. Cât constituie aceasta

tichet_de_masa_800x445_79306400-620×349

Persoanele care vor comercializa sau vor transmite gratuit altor persoane tichetele de masă primite de la angajatori vor fi sancționați cu amendă de la 1.000 până la 5.000 de lei. De asemenea, noile modificările prevăd sancțiuni pentru operatorii tichetelor de masă. Și anume, aceștia vor fi amendați cu o sumă de la 2.500 la 12.500 de lei pentru reasigurarea distrugerii tichetelor de masă pe suport de hârtie, după expirarea a șase luni de la primirea acestora de la unitățile comerciale/de alimentație publică.

În aceeași ordine de idei, o amendă de la 2.500 la 7.500 de lei va fi aplicată pentru nerespectarea modului de întocmire și de prezentare către Serviciul Fiscal de Stat a raportului cu privire la tichetele de masă acordate angajatorilor. În același timp, o amendă de până la 5.000 de lei se va aplica dacă salariații nu vor avea posibilitatea de a verifica soldul valorii disponibile a tichetelor de masă pe suport electronic și/sau perceperea taxei sau a comisionului de la salariați pentru aceasta, scrie bizlaw.md

Modificările prevăd sancțiuni și pentru angajatori și unitățile comerciale sau de alimentație publică. Unitățile comerciale vor putea fi sancționate cu amendă de până la 20.000 de lei pentru încălcările făcute, în timp ce angajatorii vor fi amendați cu maxim 50.000 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente