/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

O companie chineză vrea să asambleze autobuze electrice în Republica Moldova

missing
25 septembrie 2018, ora 19:54

„Vizita oricărui potențial investitor este o bucurie pentru noi. Dar atunci când cineva dintre ei decide să deschidă afaceri în țara noastră, pentru noi este o bucurie dublă”, a spus Pavel Filip, potrivit unui comunicat de presă.

Prim Ministrul a încurajat compania să investească în Zonele Economice Libere, dar și în Parcul IT virtual, care asigură condiții favorabile antreprenorilor. Un avantaj este și faptul că Republica Moldova are regim de comerț liber cu UE, țările CSI și Turcia.

În prezent, un Acord similar se negociază și cu Republica Populară Chineză.

Filip a declarat că este deschis pentru investitori și că se vor putea adresa pentru a găsi soluții optime.

Prim-ministrul a ordonat crearea unui grup de lucru la nivel ministerial, unde vor participa reprezentanții companiei, pentru a elabora un Memorandum.

În acest document urmează a fi stabilite etapele care vor fi întreprinse pentru realizarea acestui proiectului.

Compania „ZTE Corporation” este o societate pe acțiuni, în care Guvernul Republicii Populare Chineze deține mai mult de 50% din pachetul de acțiuni, iar restul acționarilor sunt privați. În 2016, cifra de afaceri a companiei a fost de 1,7 miliarde de dolari. ZTE are afaceri în peste 160 de țări și peste 80 de mii de angajați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram