/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ajutor pentru angajații SPPS. Compensațiile pentru chiria angajaților SPPS vor sărăci bugetul de stat, anual, cu 3 milioane de lei

25 septembrie 2018, ora 18:52

Lunar, pentru aceste indemnizații se vor aloca circa 240 de mii de lei, însă suma s-ar putea schimba în funcție de cât de mulți colaboratori vor solicita compensații. Am încercat să aflăm câți dintre colaboratorii SPPS vor beneficia de aceste compensații pentru chirie. Directorul Serviciului ne-a comunicat doar că suma la care pot pretinde aceștia este echivalentă cu un salariu lunar.

Luând în considerare că acest spor nu poate fi mai mare decât un salariu de funcție, am făcut un calcul preventiv. Se calculează în fiecare lună concret în funcție de cererea pe care o avem din partea personalului”, Anatolie Golea, director Interimar SPPS

Directorul interimar speră că aceste beneficii îi vor convinge pe angajați să rămână în funcție. Acesta a refuzat să menționeze câți ofițeri activează în cadrul serviciului.

Nu avem o fluctuație foarte mare, nu depășește limitele normalului, dar pentru a evita în general această fluctuație, noi ne dorim ofițeri care să lucreze în cadrul Serviciului o perioadă lungă de timp, vrem să introducem această compensație”, Anatolie Golea, director Interima SPPS

Proiectul de lege, aprobat ieri de Guvern, vine la 2 săptămâni de la accidentul în care a fost implicată mașina președintelui Igor Dodon, în urma căruia câțiva colaboratori de la SPPS, care îl însoțeau, au suferit traume minore.

Ce-i necesar suport din partea noastră, o să fie tot suportul. Voi sunteți bravo

În prezent, indemnizații pentru chirie primesc militarii prin contract, colaboratorii CNA sau funcționarii cu statul special ai MAI. De aceste facilități se vor bucura și angajații SIS, un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat la doar câteva zile de la expulzarea celor 7 cetățeni turci, organizată de SIS. Analiștii politici, însă, numesc aceste investiții în structurile de forță ca fiind „arbitrare” și comentează că statul încearcă, în acest mod, să-și asigure protecția față de propriii cetățeni.

Putem deduce faptul că în această stare de lucruri, în care nu are legitimitate internă, guvernul, și guvernarea în ansamblu său, are o frică să nu i să se întâmple lucruri îngrozitoare – să nu piardă puterea și nu aibă sprijinul din partea instituțiilor de forță”, Igor Munteanu, director „IDIS Viitorul”

Angajații SPPS au misiunea de a asigura protecția demnitarilor Republicii Moldova, dar și a sediilor de lucru, inclusiv a reședințelor acestora.

Redactor: Felicia Crețu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram