/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Reporterul TV8, interzis pentru a treia oară la PDM. Expert media: formațiunea încalcă legislația

missing
25 septembrie 2018, ora 19:33

Bună ziua, iar sunteți voi. Iar suntem noi. Păi noi o să venim atâta timp cât o să prezinte interes public.
– Da nu aveți acces. Cum nu avem.
– Avem acreditări emise de Partidul Democrat.
– Toate întrebările la serviciul de presă.
– Dar a fost ordin ca noi să nu fim admiși.
– Eu nu pot să vă dau răspuns la această întrebare.
– Păi dar de ce nu ne permiteți să intrăm?
– Nu aveți acces.
– Dar de ce nu avem acces.
– Toate întrebările la serviciul de presă.

Experții spun că, astfel, formațiunea încalcă legislația din domeniul mass-media.

A fost o îngrădire a dreptului de acces la informație a instituției mass-media. Or, mass-media conform legislației actuale și în particular a legii cu privire la libertatea de exprimare prevede că mass-media are sarcina de a informa publicul asupra problemelor de interes public. Or, statul garantează libertatea de exprimare a mass-mediei. Totuși mass-media este câinele de pază a democrației și această sarcină nu poate fi exercitată eficient fără un anumit grad de flexibilitate acordată libertății de exprimare a mass mediei”, Tatiana Puiu, jurist, coordonatoare de proiecte „Freedom House” în Molodova

În cele din urmă, reporterul l-a telefonat pe purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, însă acesta nu a răspuns la telefon pentru a comenta.

Menționăm că cheia magnetică a reporterului și cameramanului TV8 au fost anulate, aceștia neputând intra în clădire.

Amintim că, acesta este a trei oară când reporterului TV8 nu i s-a permis accesul în sediul PDM la care ceilalți jurnaliști au avut acces liber.

Săptămâna trecută mai multe ONG-uri de media au emis un apel către toate formațiunile politice sa manifeste mai multa deschidere în relațiile cu reprezentanții presei și să nu facă diferență între „ai noștri” și „ai voștri”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram