16:30:55 19.04.2024
Stiri

Candu pune la îndoială necesitatea instituției Președinției în R. Moldova: „Poate în general nu mai e nevoie să cheltuim bani”

Politică 25.09.2018 17:19 Vizualizări2772 Autor: Ziarul National
Candu pune la îndoială necesitatea instituției Președinției în R. Moldova: „Poate în general nu mai e nevoie să cheltuim bani”


Spicherul Andrian Candu, care a exercitat astăzi interimatul funcției de președinte pentru a semna decretele de numire a miniștrilor Silvia Radu și Nicolae Ciubuc, se întreabă dacă R. Moldova are nevoie de instituția Președinției, în condițiile în care șeful statului refuză să se supună Constituției.

Candu a declarat, după ceremonia de depunere a jurământului de învestire de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și cel al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, că regretă faptul că s-a ajuns la a patra suspendare a președintelui Igor Dodon.

„Nimeni nu e mai presus de lege și toți trebuie să respectăm legea. (...) Dacă este a patra oară când se exercită funcția de președinte prin interimat, îmi pun un semn de întrebare dacă în general mai avem nevoie de instituția Președinției. În situația în care Parlamentul activează, Guvernul își desfășoară cu brio activitatea, poate în general nu mai e nevoie să cheltuim bani pe instituția Președinției? Regret că președintele Dodon nu a înțeles că nu are dreptul să intervină în alegerea primului-ministru, deoarece nu și-a asumat această guvernare și nu duce nicio responsabilitate pentru eșecurile sau succesele acestui Guvern”, a declarat Andrian Candu.

Spicherul a spus că șeful statului trebuie să „balanseze puterile” din stat, nu să fie un „jucător politic”.

În altă ordine de idei, Andrian Candu l-a felicitat pe premierul Pavel Filip pentru cele două alegeri la funcțiile de miniștri, arătându-se sigur că Silvia Radu și Nicolae Ciubuc vor reuși să „exceleze și să obțină performanțe” în domeniile pe care le vor conduce.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md