‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCetăţenii sunt atenţionaţi asupra pericolului de intoxicare cu dioxid de carbon în urma fermentării...

Cetăţenii sunt atenţionaţi asupra pericolului de intoxicare cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a lansat Campania de prevenire a cazurilor de intoxicație cu dioxid de carbon. Acțiunea se desfășoară  în localitățile țării și are drept scop prevenirea intoxicații oamenilor cu dioxid de carbon, gaz emanat în urma fermentării vinului.

Mai mult, salvatorii îi îndeamnă pe oameni să verifice concentrația oxigenului înainte ca aceștia să intre în beciuri, pentru a preveni urmările fatale. Cetățenii sunt rugați să respecte regulile elementare de securitate pentru a evita cazurile de intoxicare cu dioxid de carbon.

Dioxidul de carbon emanat în urma procesului de fermentaţie este un gaz fără culoare sau miros, care pătrunde în organism pe cale respiratorie, fiind o substanță toxică puternică. Gazul este mai greu decât aerul, de aceea se lasă în jos la suprafaţa solului, unde formează concentraţii foarte înalte, mai ales în încăperile fără ventilaţie. IGSU recomandă asigurarea încăperilor unde se produce vinul cu o ventilaţie corespunzătoare, sau ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau în aer liber. Persoanele sunt îndemnate să nu se afle perioade lungi în beciurile, unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, dar  și să anunţe în prealabil pe cineva că vor intra într-o astfel de încăpere. Acțiunea salvatorilor va dura pe  tot parcursul perioadei de recoltarea și fermentare a strugurilor, iar oamenii din toată țară vor fi informați despre recomandări și riscuri.

O persoană intoxicată cu dioxid de carbon poate fi salvată, dacă în primele minute este scoasă din mediul toxic şi dusă în aer curat.

Menționăm că, potrivit datelor IGSU, de la începutul lunii septembrie patru persoane și-au pierdut viața intoxicați cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului, iar o persoană a fost salvată.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›