(VIDEO) Un bărbat a ajuns cu dosarul la Curtea de Apel după ce a mâncat o roșie într-un supermarket din capitală, fiind acuzat de „furt”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

A mâncat o roșie cât o cireașă și s-a ales cu o amendă de 1.500 de lei și multe drumuri în judecată. Un bărbat din capitală spune că a pățit-o după ce a luat leguma de pe raftul unui magazin. Imediat a fost acuzat de furt și, pentru că nu a fost de acord, povestea roșiei a ajuns în instanță.

Potrivit ProTV, povestea roșiei cherry a început pe data de 8 martie, când bărbatul a intrat într-un supermarket din capitală și a luat leguma de pe raft. Nu a rezistat tentației și a mâncat-o. O angajată a văzut totul și a venit să-i ceară socoteală.

„Roșia am gustat-o și doamna a început să strige la mine. I-am zis de ce strigi?! Cât e roșia asta? Eu achit acolo un leu sau doi”, a menționat Andrei Vetrilă.

Reprezentanții magazinului susțin că bărbatul era în stare de ebrietate și că au încercat să depășească incidentul calm. Ei spun că i-au propus bărbatului să își ceară scuze pentru cele întâmplate și să achite roșia.

Pentru că nu s-a ajuns la o înțelegere, a venit poliția. Oamenii legii au întocmit un proces verbal, în care bărbatul este acuzat de furt în proporții mici.

„S-a făcut procesul verbal fără a fi prezenți cei de la magazin. După care am luat foaia și am zis că nu sunt de acord cu decizia aceasta”, a mai menționat bărbatul.

Pentru că Andrei nu a fost de acord să achite amenda, istoria roșiei a ajuns pe masa judecătorilor. Bărbatul s-a adresat la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. După ce au analizat circumstanțele în care a fost mâncată leguma, aceștia au decis că dreptate are poliția. Andrei nu s-a lăsat și a contestat decizia la Curtea de Apel, iar dacă pierde și în a doua instanță, este gata să ducă dosarul roșiei cherry la Curtea Supremă de Justiție.

„Puteau să-mi pună cinci unități, dar nu 30 de unități la așa un fleac. Să fi fost cinci unități aceasta iese 250 de lei, iar timp de trei zile achitam 125 de lei. Atunci e altceva, dar nu 1.500 de lei și să achiți în trei zile 750 de lei pentru asta”, a mai spus bărbatul.

Pe de altă parte, poliția susține că i-a aplicat amenda minimă. Legea prevede, pentru furt în proporții mici, o amendă de la 30 până la 50 de unități convenționale, iar lui Andrei Vetrilă i-au fost scrise în proces 30.

Potrivit ProTV, din 1.500 de lei bărbatul și-ar fi putut cumpăra cel puțin 40 de kilograme de roșii cherry.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...