‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAnaliza condiţiilor meteorologice şi agrometeorologice în intervalul 17-23 septembrie 2018

Analiza condiţiilor meteorologice şi agrometeorologice în intervalul 17-23 septembrie 2018

‹ adv ›
‹ adv ›

În decursul săptămânii trecute pe teritoriul ţării s-a semnalat vreme mai caldă ca de obicei şi fără precipitaţii semnificative. Temperatura medie săptămânală a aerului a fost mai ridicată față de valorile normei cu 2,5-4,5ºС și a constituit +17..+19ºС. Temperatura maximă a aerului a urcat în teritoriu până la +31ºС (SM Fălești). Temperatura minimă a aerului a scăzut până la +6ºС (SM Râbnița, Bălțata).

În decursul săptămânii pe 60% din teritoriul țării precipitații nu s-au semnalat, în restul teritoriului suma lor nu a depășit 1-4 mm (5-35% din norma săptămânală). Condițiile meteorologice pe parcursul săptămânii au fost favorabile pentru coacerea culturilor pomicole și strugurilor.

Regimul termic ridicat și deficitul semnificativ de precipitații a contribuit la uscarea stratului superior al solului, creând condiţii nefavorabile pentru efectuarea semănatului culturilor cerealiere de toamnă pe cea mai mare parte a teritoriului țării. Gospodăriile agricole ale țării au efectuat recoltarea florii-soarelui, porumbului, culturilor pomicole, legumicole și strugurilor. Unele gospodării au început semănatul culturilor de toamnă.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii