Moldovenii se vor putea angaja temporar în Israel. Acordul bilateral a fost prelungit pentru încă 5 ani

6fb5b5f1ff21878785a7ffb419200e3b

Republica Moldova și Israel va extinde perioada de valabilitate a Acordului bilateral cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor moldoveni în anumite sectoare din Statul Israel pentru o perioadă adiţională de cinci ani. Cabinetul de miniștri a aprobat prelungirea termenului de valabilitate a tratatului până la data de 5 ianuarie 2024.

Conform documentului Statul Israel, va contribui la:
# asigurarea unui proces de angajare legal, echitabil și bine-informat pentru cetățenii Republicii Moldova, care au drept scop desfășurarea unei activități de muncă pe teritoriul Statului Israel (în domeniul construcțiilor);
# contracararea colectării de taxe ilegale pentru plasare în câmpul muncii pe teritoriul Statului Israel;
# promovarea protecției drepturilor la muncă și protecției sociale a lucrătorilor moldoveni pe perioada desfășurării procesului de recrutare, selectare, plecare, sosire, angajare și reîntoarcere.
În context, implementarea unor astfel de Acorduri realizează migrația circulară, care constituie o prioritate a politicii de stat în domeniul migrației de muncă.

Prelungirea perioadei de valabilitate rezultă din implementarea cu succes a Acordului pe perioada valabilității acestuia. Astfel, până în prezent, au fost organizate 12 etape de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, reușindu-se organizarea angajării pe teritoriul Statului Israel a unui număr de 6082 lucrători moldoveni, care activează, în baza unui contract individual de muncă, în peste 20 companii israeliene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente