Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   La o săptămână după ce…

La o săptămână după ce au fost propuși pentru funcțiile de miniștri, Silvia Radu și Nicolae Ciubuc vor fi învestiți

La 18 septembrie Vladimir Plahotniuc a anunțat candidaturile pentru funcțiile de miniștri ai Sănătății și Agriculturii, iar în scurt timp președintele Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de numire în funcție a acestora. Pe 24 septembrie Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de președinte al R. Moldova, iar astăzi, 25 septembrie, cei doi miniștri urmează a fi investiți.

Decretele urmează să fie semnate de președintele Parlamentului Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării, iar ceremonia de semnare a decretelor va avea loc la Reședința de Stat, la ora 16.00.

Potrivit președintelui Igor Dodon, Silvia Radu nu poate fi numită în funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru că nu are experiență în domeniul respectiv, iar Nicolae Ciubuc, propus pentru funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului nu corespunde criteriilor de integritate.

Aceasta este cea de-a treia oară când Igor Dodon este suspendat din funcție pentru că refuză să semneze decretele de numire în funcție a miniștrilor propuși de Partidul Democrat.