Ultimele 12 ambulanţe din lotul de 69 de maşini au fost repartizate prin ţară

Ultimele 12 ambulanţe din lotul de 69 de maşini au fost repartizate în mai multe localităţi din ţară. O autosanitară a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din raionul Edine, notează Publika.

Noile ambulanţe sunt dotate cu defibrilator, electrocardiograf, dar şi echipament de ultimă generaţie pentru resuscitarea bolnavilor.

“Aceste ambulanţe noi sunt foarte bine echipate, au aparataj performant. Au centru de telemedicină, indirect este cardiograma citită, transmisă la centrul unde se consultă pacientul şi medicul cardiolog stabileşte diagnoza precisă”, a spus Svetlana Sapaniuc, medic pe ambulanţă, Rezina.

Autorităţile centrale au anunţat că până la sfârşitul anului, încă 35 de autosanitare performante vor ajunge la substaţiile din Chişinău. Pentru această achiziţie, Guvernul a alocat 50 de milioane de lei.

“Aceste ambulanţe sunt aici, sunt în sistemul de sănătate pentru a vă crea dstră condiţii de lucru bune şi calitative. Pacientul este acel pentru care suntem noi astăzi în sistem”, a spus Rodica Scutelnic, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

“Conform contractului, automobilele până la anul nou o să vină în Chişinău şi anul nou colaboratorii din Chişinău o să-l întâlnească în automobile noi. Noi sperăm că până la mijlocul anului viitor mai mult de 60% din transportul sanitar o să fie deja schimbată, reînnoită”, a spus Boris Golovin, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Pentru procurarea lotului de 69 de ambulanţe s-au cheltuit 51 de milioane de lei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.