Principală  —  Ştiri  —  Social   —   SUA au acceptat mai mulți…

SUA au acceptat mai mulți refugiați moldoveni decât sirieni

Foto: odysseyonline-img.rbl.ms

După instalarea sa la Casa Albă, Donald Trump a anunțat o înăsprire a cadrului legal în materie de imigrație și primire de refugiați, fapt ce a condus la o ulterioară diminuare a numărului de refugiați acceptați în Statele Unite ale Americii, dar și la o schimbarea a profilului acestora, astfel încât numărul refugiaților din țările musulmane a scăzut substanțial.

Potrivit unei analize realizate de Reuters, procentajul refugiaților musulmani din SUA a scăzut de trei ori în ultimii doi ani, în timp ce numărul refugiaților europeni a crescut de trei ori în această perioadă. Astfel, datele arată că numărul cetățenilor din R. Moldova care au obținut statut de refugiat în SUA este de trei ori mai mare decât numărul refugiaților sirieni acceptați în SUA, asta deși numărul refugiaților sirieni din întreaga lume depășește populația R. Moldova.

Potrivit WorldData, circa 2 323 de cetățeni ai R. Moldova au cerut azil în alte țări în 2017. Cele mai solicitate țări au fost Germania, SUA și Olanda. Totuși, aproximativ 95% din cererile de azil au fost respinse.

Conform datelor statistice, în 2017, în lume au existat circa 68,5 milioane de persoane care au plecat în altă țară din cauza războiului sau a persecuțiilor. Din totalul celor aproximativ 68 de milioane de refugiați, circa 53% sunt copii minori.

Foto: theodysseyonline.com