‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCompania Domultera va livra primele mere în Qatar

Compania Domultera va livra primele mere în Qatar

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Aliona Mandatii, administratoarea companiei SC Domultera SRL, a postat pe o rețea de socializare că în timpul apropiat vor fi expediate primele 100 de tone de mere în Qatar. Contractul a fost semnat în cadrul expoziţiei World Food Moskow, din Federația Rusă, unde fructele din Moldova au fost înalt apreciate de companiile străine, acestea fiind mai dulci şi mai aromate decât soiurile europene.

Compania importatoare dispune de propriile plantaţii horticole şi exportă activ fructe din UE, dar a solicitat soiurile Florina, Fuji, Idared, Golden, Granny Smith, roșii și verzi în proporţie de 60/40. Merele sunt vândute cu 20% mai scump decât în Rusia.

În octombrie 2018, administratoarea Domultera alături de alți membri ai Asociației Moldova Fruct planifică o vizită de lucru în Qatar, pentru a aprecia starea merelor ce sunt transportate cu vaporul. Recent, compania Domultera a exportat 100 de tone de mere soiul Gala, recolta 2018, în Bangladesh. Însă, exportul în această țară a început anul trecut, când au fost vândute 200 de tone.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›