13:38:09 29.03.2024
Stiri

GAFĂ comisă de fostul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului, Liviu Volconovici

Economie 24.09.2018 16:18 Vizualizări3634 Autor: Ziarul National
GAFĂ comisă de fostul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului, Liviu Volconovici facebook


Un ordin al fostului ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului (MADRM), Liviu Volvonovici, care prevedea transmiterea unor unități de tehnică agricolă din cadrul instituției publice „Centrul de perfecționare în domeniul mecanizării agriculturii” în gestiunea a trei întreprinderi aflate în subordinea ministerului, a fost anulat astăzi de Guvern.

Corpul de Control al prim-ministrului a făcut verificările de rigoare și a stabilit că ministrul Volvonovici a pus în pericol Acordul dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Japoniei, prin care statul nipon a acordat un grant de asistență tehnică pentru un proiect de îmbunătățire a echipamentului centrului.

Potrivit documentului, orice modificare în cadrul proiectului necesită o consultare preliminară cu Executivul Japoniei. La 18 iunie curent, fără a fi evaluat impactul contractelor, ministrul Agriculturii a dispus rezilierea acestora cu centrele regionale și transmiterea gratuită a tehnicii agricole în subordinea MADRM.

Centrul de perfecționare în domeniul mecanizării agriculturii avea încheiate contracte cu alte 6 centre regionale, prin intermediul cărora asociațiilor regionale le-au fost transmise mașini agricole din grantul japonez, iar beneficiarii urmau să organizeze instruiri gratuite pentru mecanizatori. De aceste cursuri au beneficiat deja peste o mie de persoane.

Amintim că în urma unei evaluări a Guvernului efectuate de Partidul Democrat, Liviu Volvonovici, a fost nevoit să cedeze funcția de ministru al Agriculturii. În locul acestuia a fost propus directorul AIPA, Nicolae Ciubuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md