/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Primul transplant facial în Italia. O femeie de 49 de ani a primit fața unei tinere de 21 de ani

24 septembrie 2018, ora 14:56

Donatoarea este o tânără de 21 de ani care a murit într-un accident de mașină. Pe lângă piele, țesutul cartilaginos și mușchii faciali, familia a fost de acord și cu donarea rinichilor și a ficatului.

Transplantul de la Roma este al unsprezecelea din Europa, cele mai multe au fost efectuate în Franța. La nivel mondial au fost reușite până în acest moment 50 de astfel de intervenții.

Ziarele din Italia au dezvăluit, de asemenea, că medicul chirurg care a efectuat transplantul câștigă 2.000 de euro pe lună, cu mult sub media din Italia sau cea din Franța, unde chirurgii pot câștiga și 5.000 de euro pe lună.

„Pasiunea contează mai mult decât orice cauză financiară, faptul că acum pacientul va putea deschide ochii și va putea zâmbi din nou nu se compară cu nimic”, a spus medicul într-un interviu pentru La Repubblica.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram