Părinți nevoiți să scoată din buzunare 1000 de lei pentru Ziua Profesorului. Problema colectării de bani în grădinița nr.164 a ajuns la Primărie

img

Problema colectării banilor în instituțiile de educație reprezintă o problemă acută a societății. La grădinița numărul 164 din Capitală, conform spuselor unor părinți, li se cere câte 1600 de lei pentru cadouri pentru Ziua Profesorului și produse igienice. 

Despre problema din grădinița numărul 164 au fost informați și reprezentanții primăriei. În cadrul ședinței săptămânale de luni, primarul interimar Ruslan Codreanu a spus că a fost informat despre aceste nereguli și s-a pus în discuție acest subiect.

„Zilnic primesc mesaje de la părinți, iar ultimul a fost referitor la grădinița nr.164 că se cer câte 1600 de părinți, dintre care 1000 de lei pentru ziua profesorului, iar 600 de lei pentru alte cheltuieli. Nedumerirea mea este că noi încă avem economii la capitolul produse igienice, avem bani, dar oricum în grădinițe continuă să se ceară bani pentru produse igienice de la părinți​”, a menționat interimarul.

Șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, a menționat că va verifica personal grădinița și urmează să stabilească dacă situația e așa cum au descris-o părinții.

Amintim că o colectarea de bani în instituțiile de învățământ este ilegală și se pedepsește conform legii în vigoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente