Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacția Președinției după suspendarea lui…

Reacția Președinției după suspendarea lui Igor Dodon

Consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi susține că președintelui nu i-au fost prezentate cazierele juridice, certificatele de integritate și CV-urile celor doi miniștri propuși de Partidul Democrat. După ce Curtea Constituțională a decis pentru a patra oară suspendarea președintelui din funcție, Lebedinschi susține că CC este utilizată pentru lupte politice.

„Nu știu pentru cine dintre cetățeni nu este clar că numirea miniștrilor urmează a fi făcută printr-un compromis. În funcția de ministru trebuie să fie persoane integre, persoane care nu sunt vizate în anchetele CNI-ului, rapoartele ANRE-ului, persoane care au experiență în domeniile în care vor fi responsabile. Ne pare rău că CC a neglijat Codul Jurisdicției Constituționale. Nu înțelegem de când doi deputați sunt portavoce a prim-ministrului. Ce va fi și cum se vor manifesta aceste persoane este responsabilitatea actualei guvernări”, a declarat Maxim Lebedinschi după ce CC a decis suspendarea lui Igor Dodon din funcție.

Consilierul prezidențial a mai subliniat că cele două persoane propuse pentru funcția de ministru sunt juriști de profesie și nu sunt potriviți pentru funcția de ministru al Agriculturii sau al Sănătății.

În cadrul briefing-ului din 18 septembrie 2018 al Partidului Democrat, Silvia Radu a fost propusă pentru funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Nicolae Ciubuc în funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Ulterior, președintele Igor Dodon a refuzat să îi numească în funcție, precizând că cele două candidaturi nu corespund criteriilor necesare unui ministru, iar candidatura Silviei Radu este marcată de lipsă de experiență în domeniul propus și deja a provocat o serie de critici și revolte în rândul lucrătorilor medicali.