CC a decis! Președintele Igor Dodon suspendat din nou, până la numirea Silviei Radu și a lui Nicolae Ciubuc în funcții

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon a fost suspendat din nou, pentru „cinci minute”, cu scopul numirii în funcții a candidaturilor Silviei Radu, la funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și cea a lui Nicolae Ciubuc, în funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. O decizie în acest sens au luat, acum câteva minute, magistrații Curții Constituționale.

Magistrații Curții Constituționale au considerat „refuzul deliberat al președintelui de numire a candidaturilor propuse” ca fiind o „imposibilitate temporară de exercitare a atribuțiilor în acest sens”.

Astfel, potrivit deciziei, care este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac, „președintele Parlamentului sau prim-ministrul va emite în calitate de președinte interimar decretele de numire în funcție a ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului”, precum și „va oficia depunerea jurământului acestora”.

Amintim că, după refuzul președintelui Igor Dodon de a învesti candidaturile propuse la funcția de ministru și înaintarea repetată a acestora de către premierul Pavel Filip, deputații democrați Sergiu Sîrbu și Eugeniu Nichiforciuc s-au adresat Curții Constituționale „în vederea depășirii blocajului instituțional generat de Președintele Republicii Moldova prin refuzul deliberat al acestuia de a executa obligația constituțională de numire în funcție a unor membri ai Guvernului”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...