(video) Pentru a patra oară. Igor Dodon a fost suspendat din nou din funcția de președinte

igor-dodon-nou-atac-impotriva-romaniei-sa-facem-ca-ungaria-sa-nu-ajungem-ca-romania-272005

Preşedintele Igor Dodon a fost suspendat din nou, pentru câteva minute, din funcție de Curtea Constituţională. Motivul pentru care Igor Dodon refuză se semneze decretul de numire a noilor miniștri este „existența unor suspiciuni de integritate profesională”.

Avocatul care reprezintă interesele președintelui Republicii Moldova a declarată că: „Persoana care are înscriere negativă în cazierul cu privire la integritate profesională nu poate fi numită în funcție de membru al guvernului. Mai mult, Prim-ministrul nu a anexat la dosarul fiecărui candidat documentele ce ar demonstra reputația ireproșabilă în baza cărora, președintele Igor Dodon, să examineze și să accepte sau să nu accepte persoanele desemnate. Prin urmare, chiar și în lipsa acestora, în presă au apărut mai multe investigații în care sunt vizați acești candidați și asupra cărora planează suspiciuni de integritate profesionale”, a declarat apărătorul lui Igor Dodon.

„Această sesizare este un atac direct la poziția președintelui Republicii Moldova”, a conchis avocatul.

După jumătate de oră de deliberări, magistrații CC au dat citire deciziei cu privire la sesizarea depusă de doi deputați PDM. În documentul emis se spune că Prim-ministrul sau Președintele Parlamentului va emite decrete de numire în funcție a miniștrilor desemnați, deoarece Igor Dodon a refuzat să îndeplinească prevederile Constituționale.

Vă amintim că Igor Dodon a refuzat săptămâna trecută să-i numească în funcția de ministru pe Nicolae Ciubuc și Silvia Radu.

Anterior, Igor Dodon, a fost suspendat de 3 ori din funcția de președinte, iar interimatul fiind deținut de Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente