Câți străini au fost obligați să părăsească Republica Moldova pe parcursul săptămânii trecută și din ce țări proveneau aceștia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Timp de o săptămână, în perioada 17-23 septembrie curent, 14 cetățeni străini, originari din Federația Rusă, SUA, Ucraina, Bangladesh și Israel au fost obligați să părăsească teritoriul Republicii Moldova, fiind emise decizii de returnare de către Biroul Migrație și Azil. În total, în perioada menționată, în scopul asigurării controlului legalității șederii străinilor pe teritoriul Republicii Moldova, ofițerii Biroului migrație și azil au documentat 68 de cazuri.

Între acestea, pentru încălcarea regulilor de ședere în Republica Moldova au fost cercetați contravențional 46 de străini, iar pentru încălcarea regulilor de plasare în câmpul muncii – trei străini, majoritatea cetățenilor fiind din Ucraina, Turcia, Federația Rusă etc.

Totodată, au fost emise cinci decizii de revocare a dreptului de ședere pe teritoriul țării în privința cetățenilor Federației Ruse, SUA și Israelului pentru faptul că nu mai întrunesc condițiile de prelungire a dreptului de ședere, ori nu mai respectă scopul pentru care le-a fost acordat acest drept.

Nu în ultimul rând, un străin din Israel a primit interdicție de intrare în Republica Moldova, iar 8 străini din Bangladesh au fost luați în custodie publică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...