/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Preşedintele Erdogan doreşte să devină membru al UE și să potolească lupta împotriva terorismului

24 septembrie 2018, ora 10:01

Îmbunătăţirea relaţiilor dintre guvernul turc şi german, cooperarea economică, dorinţa Turciei de a deveni membru al UE şi lupta împotriva terorismului sunt priorităţile vizitei lui Erdogan în Germania, a declarat acesta la Adunarea Generală a ONU de la New York.

“Principala prioritate a vizitei mele în Germania va fi depăşirea perioadei pe care am experimentat-o în ultimii ani în relaţiile noastre politice. Voi pune de asemenea accent pe paşii care pot fi luaţi pentru consolidarea legăturilor noastre economice”, a spus Președintele Turc.

Erdogan ajunge joi la Berlin la invitaţia preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier. El se va întâlni de două ori cu cancelarul Angela Merkel înainte de a merge la Köln pentru deschiderea unei moschei.

În ultimele luni, Berlinul şi Ankara au încercat să-şi normalizeze relaţiile care au cunoscut o înrăutăţire din cauza arestării unor cetăţeni germani în Turcia şi a îngrijorărilor privind respectarea drepturilor omului de către Ankara.

Proteste masive anti-Erdogan sunt aşteptate la Berlin şi Köln.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram