Sportivii moldoveni, Nicolai Grahmez și Vasile Diacon, au cucerit bronzul la Mondialele de tineret la lupte libere

lupte2-1

Nicolai Grahmez a ajuns până în semifinalele categoriei de greutate 65 kg la Mondialele de tineret din Slovacia la lupte libere. El a trecut de sud-coreeanul Sangho Han (scor 10-0), azerul Royal Aghamaliyev (7-3), indianul Rohit Rohit (10-6), dar în penultimul act i-a cedat iranianului Amirhossein Azim Maghsoudi, cu 6-11. În meciul pentru medalia de bronz, Grahmez l-a învins lejer pe macedonianul Fati Vejseli, cu 15-5.

Același traseu l-a avut și Vasile Diacon la 70 kg. El a câștigat în fața polonezului Szymon Wojtkowski (10-0), georgianului Iveriko Julakidze (10-0), Vishal Kaliramana (9-7). În semifinale, a fost învins de viitorul campion mondial, azerul Khadzhimurad Gadzhiyev (6-16), iar în meciul pentru medalia de bronz Diacon a repurtat victorie în fața iranianului Amirhossein Morteza Gholi Kavousi, cu 10-9.

La un pas de medalia de bronz a fost și Andrian Grosul la 79 kg. El a înregistrat două victorii și două înfrângeri, cedându-i în meciul decisiv azerului Orkhan Abasov (scor 3-3).

Astăzi, în meciul pentru medalia de bronz va evolua Ivan Nedealco la 86 kg. Asta după ce a obținut trei victorii și a cedat în semifinale indianului Deepak Punia, cu 2-6.

De asemenea, tot astăzi, Samhan Jabrailov va evolua în recalificări la 125 kg.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente