/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Liberalii au lansat campania de semnare a Declarației de Unire cu România

23 septembrie 2018, ora 12:16

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat în cadrul evenimentului că s-au adunat în anul Centenarului pentru a spune lumii că pe acest pământ sunt urmași adevărați ai celor care au înfăptuit unirea la 1918.

„Acei care erau cu gândul la neam, om și țară au muncit pentru asta, acei care se gândesc la miliarde, tărăgănează, blochează acest curs firesc de unire cu țara-mamă România. În acest an, al Centenarului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei, în loc pe acest pământ să fie cea mai frumoasă sărbătoare pentru că de aici s-a dat startul unirii, guvernarea s-a ascuns în tufari. Guvernarea se gândește doar la miliarde, la federalizare și la bunul plac al unui „șef de stat„ și al doilea încoronat prin decizia Curții Constituționale. Mai mare rușine nu a fost și nu va fi pe acest pământ decât rușinea anului 2018 din cauza guvernării Partidului Democrat”, a afirmat liberalul.

Potrivit lui, liberalii au venit în Parlament cu inițiativa ca anul 2018 să fie numit anul Unirii, dar proiectul nu a fost acceptat.

Vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, susține că dacă lucrurile ar merge bine în țara noastră și conducerea țării nu ar mai fura cetățenii, Republica Moldova ar putea ajunge la nivelul de dezvoltare al Portugaliei și României abia peste 50 de ani. În aceste condiții, liberalul consideră că nu există altă cale pentru ca cetățenii să trăiască prosper decât unirea cu România, care are actualmente un PIB pe cap de locuitor mai mare de cinci ori decât Republica Moldova.

Declarația va fi transmisă Parlamentelor de la Chișinău și București.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram