08:58:20 16.04.2024
Stiri

Un deputat democrat o acuză pe Maia Sandu că are „pufușor pe botișor” în ceea ce privește demolarea căminelor 6, 7 și 8 de la USM

Partide/Comunicate 21.09.2018 19:30 Vizualizări1382 Autor: Ziarul National
Un deputat democrat o acuză pe Maia Sandu că are „pufușor pe botișor” în ceea ce privește demolarea căminelor 6, 7 și 8 de la USM


Deputatul democrat Eugen Nichiforciuc consideră că fosta ministră a Educației, Maia Sandu, are legătură cu demolarea căminelor 6, 7 și 8 de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) și transmiterea terenului pe care se aflau acestea unei companii de construcții.

„Mă adresez doamnei Maia Sandu: Dna Sandu, de când nu mai sunteți în Guvern și Parlament nu obosiți să mă uimiți cu transformările ce se produc în firea dvs. Ați ajuns să fiți cel mai neîmpăcat critic al guvernării din care ați făcut parte. Mai mult - critic al inițiativelor, pe care le-ați pornit când erați ministru al Educației. Ați uitat cum ați inițiat procese de privatizare a căminelor universitare”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook, făcând trimitere la un material despre demolarea celor trei cămine și acordarea terenului unei companii de construcții.

Nichiforciuc a continuat atacurile la adresa fostului ministru al Educației. „Tot așa ați uitat cum ați închis școli și grădinițe și ați împins să plece din țară mii de tineri. Oamenii nu mai credeau că poate avea viitor o țară unde se închid grădinițe și școli. Ați uitat cum, având bani oferiți de donatori, ați preferat să-i păstrați în conturi decât să reparați grădinițe și școli. Așa preferați să nu vă amintiți de câte ori se ridicau discuții în Guvern despre problemele de la Banca de Economii. Atunci ați preferat să tăceți. Pentru că așa vă cerea șeful dvs. de partid. Și cumătrul dvs. din Ministerul de Finanțe”, a continuat deputatul PD.

Acesta o mai îndeamnă pe lidera Partidului Acțiune și Solidaritate să înceteze să tot uite. „Să o faceți pe „mortul în păpușoi”. Aveți „pufușor pe botișor” – și aveți mult. Noi nu vom admite privatizarea căminelor universitare. Noi vrem ca tinerii noștri să învețe în Moldova. Vom aduce investitori care ne vor ajuta să actualizăm curriculele universitare și ca absolvenții să fie angajați direct de pe băncile universitare. Încetați să speriați oamenii cu sfârșitul lumii. Sfârșitul lumii îl aduceați dvs. – noi ducem Moldova în viitor”, pretinde Nichiforciuc.

Amintim că în 2013 a fost aprobată o hotărâre de Guvern privind „dezvoltarea infrastructurii USM”. Hotărârea respectivă, semnată de premierul Vlad Filat și contrasemnată de vicepremierul Mihai Moldovan și ministrul Educației Maia Sandu, prevede acordarea terenului pe care se înălțau căminele 6,7 și 9 ale USM unui agent economic. În schimb, agentul economic urma să restaureze blocul de studii nr. 2, să reconstruiască căminele 10, 11, 12 și 13 din strada G. Cașu nr. 32. De asemenea, în schimbul terenului, firma de construcții trebuia să proiecteze și să construiască unele blocuri locative pentru angajații USM.

Maia Sandu nu a venit, deocamdată, cu o reacție la acuzațiile aduse de Eugen Nichiforciuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md