Premieră pentru Moldova! În 2019, Iulian Bercu va alerga un ultramarathon unic de 250 km din Noua Zeelandă

O competiție extremă, din cadrul circuitului de ultramaratoane de sute de kilometri RacingThePlanet, a devenit una din țintele ultramaratonistului moldovean Iulian Bercu, pentru anul viitor.

El a fost acceptat de comitetul organizatoric al acestei competiții în calitate de unul din câteva zeci de participanți din toată lumea.

Organizatorii din Noua Zelandă spun că au auzit de Moldova doar din cartea „Playing the Moldovans at Tennis”, iar după înscrierea moldoveanului, ar fi gata să examineze posibilitatea de a organiza o competiție RacingThePlanet și în Republica Moldova.

În cadrul competiției RacingThePlanet: New Zealand, câțiva zeci de sportivi vor fi transportați într-o zonă nepopulată din Noua Zelandă, unde vor locui autonom timp de o săptămână.

Sportivii își vor asigura singuri hrana și condițiile de somn, alergând cu tot echipamentul pe ei circa 250 de kilometri.

Anterior, au fost organizate astfel de competiții sau urmează să organizeze în Sahara, Mongolia, Chile, Namibia, Mongolia și Antarctica. Ultramaratoanele de circa 250 de km sunt organizate anual în diverse țări ale lumii care oferă ambianțe natural irepetabile.

Ultramaratonistul Iulian Bercu a participat în ultimii ani la 20 de competiții de ultramaraton cu distanțe de peste 100 de kilometri, ultima fiind Ultra Trail du Mont Blanc, unde a alergat fără întrerupere 170 de kilometri.

Prima care a anunțat că va susține sportivul moldovean, în cadrul competiției RacingThePlanet: New Zealand, a fost reprezentanța Turkish Airlines din Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.