(doc) Igor Dodon riscă din nou să fie suspendat temporar. Doi deputați ai PDM au sesizat Curtea Constituțională

sdsdsds

Sergiu Sîrbu și colegul său de partid Eugeniu Nichiforciuc au depus o cerere de suspendare a lui Igor Dodon la Curtea Constituțională (CC). Motivul invocat în document este neîndeplinirea prerogativelor constituționale ale lui Igor Dodon în vederea semnării decretului de numire în funcție a noilor miniștri.

„Am solicitat Înaltei Curți să soluționeze acest blocaj instituțional generat de refuzul președintelui, Igor Dodon, de a numi repetat unii membri ai Guvernului. Contăm că această sesizare să fie examinată în regim de urgență”, a declarat deputatul democrat Sergiu Sârbu.

Vă amintim că pe data de 18 septembrie, PDM a anunțat noi remanieri în actualul executiv. Prin urmare, în locul lui Liviu Volconovici  de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost desemnat Nicolae Ciubuc, directorul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură. La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, va veni în funcție Silvia Radu, fostul primar interimar al capitalei și fost director al companiei Gas Natural Fenosa.

Ulterior, Igor Dodon a semnat decretul cu privire la demiterea din funcția a miniștrilor enunțați mai sus, însă a refuzat să semneze decretul de numire a noilor membri ai Guvernului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente