07:08:25 25.04.2024
Stiri

Vicepreședintele PD îi răspunde Centrului „Expert-Grup”: „Proiectul „Prima Casă” a devenit ținta unor critici cu pretextul unor posibile riscuri”

Partide/Comunicate 21.09.2018 12:21 Vizualizări1606 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele PD îi răspunde Centrului „Expert-Grup”: „Proiectul „Prima Casă” a devenit ținta unor critici cu pretextul unor posibile riscuri” facebook


Vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Vlad Cebotari, nu este de acord cu directorul executiv al „Expert-Grup”, Adrian Lupușor, care a afirmat că economia R. Moldova ar fi expusă unor riscuri majore din cauza inițiativelor Guvernului, inclusiv Programul „Prima Casă”.

„Proiectul „Prima Casă” a devenit ținta unor critici cu pretextul unor „posibile riscuri”. Dragi experți și „politicieni”, vreau să vă întreb ce aveți împotriva unui program care vine să „țină” familiile tinere aici, acasă, în Moldova, alături de părinții lor, alături de copiii lor? Oricare proiect, oricare acțiune, nu doar a Guvernului, implică diverse riscuri și necunoscute. Sarcina noastră este să le gestionăm corect, să le reducem. A guverna înseamnă să iei decizii, uneori dure, uneori mai puțin populare, dar tot timpul necesare și pentru poporul care este guvernat”, scrie Cebotari pe pagina sa de Facebook.

Potrivit oficialului PD, a guverna înseamnă și să să răspunzi pentru eventuale eșecuri. „Riscurile asumate trebuie să fie pe măsura scopului și beneficiilor posibile de obținut. Dar, pentru noi, cea mai mare valoare a Moldovei sunt oamenii! Pentru aceasta reparăm școlile, drumurile, modernizăm apeducte și unitățile de sanitație, serviciile medicale, noi dezvoltăm cu succes proiecte care deja au contribuit la prosperarea afacerilor pentru aproximativ 6 000 de tineri, or faptul că aproximativ 500 de tineri și familiile lor au intrat în propria casă (ori își realizează acest vis în curând) cu ajutorul proiectului nostru „Prima Casă” este un succes incontestabil”.

Cebotari îl întreabă pe Lupușor dacă a evaluat la cât este estimat beneficiul economic de menținere a unei persoane în Moldova „Dar a unei familii? Dar a unei familii care are și crește copii? Ați contrapus cu riscurile identificate de dvs.? Vă aduc aminte că erau guverne care calculau totul matematic, dar fără o analiză profundă. Așa au ajuns la concluzia să închidă școlile din Moldova, așa au început tinere familii din acele localități să părăsească Moldova. Noi trebuie să îi convingem să revină acasă”, a punctat democratul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md