/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un bărbat a murit pe o stradă din Capitală, în timp ce aștepta ambulanța

missing
21 septembrie 2018, ora 11:46

Incidentul a fost făcut public pe facebook. „Mai trec 10 minute… Mai formez 112. Răspunde aceeași operatoare. Alarmată și indignată, îi cer să trimită o ambulanţă cât mai urgent. Îi spun că s-ar putea să ajungă prea târziu. Telefonează și alți cetățeni care stau cu priviri disperate, cuprinși de necaz și neputință. Apare în mare viteză o mașină cu 112. Sărim câțiva în stradă cu mâinile ridicate să oprească. Accelerează și trece mai departe…”, a scris Maria Șleahtițchi pe pagina sa de facebook.

Potrivit ei, ambulanța a sosit la 40 de minute de la primul apel, însă prea târziu, căci bărbatul care avea nevoie de ajutor a decedat.

„Priveam consternați cum se constata decesul unui om care putea fi salvat. Am vrut cu toții (eram vreo 15) să fie salvat. Am așteptat 40 de minute, după ora 20, când traficul se mai potolește, o mașină și doi medici care ar fi putut salva viața unui om. Omul acela s-a întâmplat să treacă, pe la ora 20, pe strada Lech Kaczynski (unde s-o fi îndreptând? de unde venea?), s-a oprit, a dus mâna la tâmplă, s-a sprijinit de un copac și în clipa următoare a căzut secerat la pământ…”, a scris femeia pe pagina sa de socializare.

Reporterul TV8 a sunat la serviciul 112 și a încercat să afle detalii despre incident, de ce ambulanța a venit atât de târziu, dacă bărbatul în cauză putea fi salvat …, însă persoana care a răspuns la numărul indicat pe site-ul serviciului ne-a comunicat că nu ne poate oferi detalii. Persoana care o poate face – o oarecare Ana, purtătoarea de cuvânt a instituției este în concediu și va veni abia luni, comunicându-ne să revenim cu un telefon atunci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram