Anastasia Nichita a devenit campioană mondială printre tineret, în Slovacia. A obținut a 7-a medalie în carieră

Nichita-1 (1)

Luptătoarea din Moldova, Anastasia Nichita, a devenit campioana mondială la lupte de stil liber, campionat desfășurat în Slovacia. În marea finală, tânăra a învins-o pe sportiva din Japonia, Sae Nanjo, cu scorul 5-4.

Un an foarte bun este pentru Anastasia Nichita, eleva Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv. După ce a devenit campioană europeană printre tineret în Italia, luptătoarea moldoveancă a cucerit în premieră aurul la Mondialele de tineret. În Slovacia, eleva antrenată de Tudor Cîrlan a obținut cinci victorii. În limitele categoriei de greutate 59 kg, Anastasia Nichita le-a învins pe nemțoaica Debora Lawnitzak (scor 12-2), ucraineanca Tetiana Rizhko (10-0), chinezoaica Xiuyun Chen (17-6), kazaha Yekaterina Firstova (10-0) și japoneza Sae Nanjo (5-4).

Anterior, Anastasia Nichita a câștigat medalia de argint la Campionatul European Under 23, este campioană europeană printre cadeți în 2015 și vicecampioană mondială printre tineret în 2016, iar anul trecut a cucerit trei medalii: argint la Europenele U-20, argint la Europenele U-23 și argint la Mondialele de tineret.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente